Ancak etkinlikten önce şirket onu “dünyanın ilk altıncı nesil uçağı” olarak adlandırdı, bu da onun teknolojik olarak bugün kullanılan askeri jetlerden çok daha gelişmiş olduğu anlamına geliyor.
ABC News’e göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin olay sırasında “başka hiçbir uzun menzilli bombardıman uçağının B-21’in verimliliğiyle boy ölçüşemeyeceğini” söyledi. Austin ayrıca, “gözlemlenebilir teknolojideki elli yıllık ilerlemelerin” uçağa aktarıldığını ve en gelişmiş hava savunma sistemlerinin bile gökyüzünde bir B-21 tespit etmekte zorlanacağını söyledi.
Pentagon, gelişmiş gizlilik teknolojisine sahip B-21 Raider uçağını tanıttı
Northrop Grumman bir önceki duyuruda, uçağın yeni nesil gizli teknoloji kullanılarak tasarlandığını, böylece gelişmiş radarlar ve hava savunma sistemleri tarafından bile tespit edilemeyecek şekilde tasarlandığını söylemişti. Air and Space Force Magazine’e göre bir Northrop Grumman yetkilisi, B-21’in görevler arasında yüzlerce saat bakım gerektiren mevcut modelin aksine her gün tam gizli modda uçabileceğini söyledi. Uçak, daha ucuz ve bakımı daha kolay olan bulut tabanlı bir dijital altyapı kullanacak ve ordu, gelişen tehditlere karşı her zaman korunabilmesi için tüm ayrı bileşenlere hızlı yükseltmeler sunabilecek.
Northrop Grumman şu anda çeşitli üretim aşamalarında olan altı B-21 ünitesi üzerinde çalışıyor, ancak Hava Kuvvetlerinin bunlardan en az 100 adet sipariş etmesi bekleniyor. Ordu, ilk birimlerin 2020’lerin ortalarına kadar hizmete girmesinden önce önümüzdeki yıl Kaliforniya’da hayalet bombardıman uçağını test etmeye başlayacak.